Nationale Sport Week & AH Sportactie

Heeft jouw club zin in een sportief feestje? Is er nog plek voor nieuwe leden of wil je een nieuwe activiteit uitproberen of andere doelgroep testen? Dan heb je vast en zeker de Nationale Sportweek en AH Sportactie al genoteerd in je agenda!

Samen promoten we de sport.
Wil je jouw sportclub sport promoten en helpt jouw club graag mee om mensen de sport te laten ontdekken die bij hem/haar past? Volg onderstaande stappen en doe ook mee met de Nationale Sportweek en AH Sportactie.

  1. Ga naar www.clubprofiel.nl en maak een profiel aan voor jouw sportclub
  2. In het dashboard van jouw profiel, meld jij jouw club aan voor de Nationale Sportweek en de AH Sportactie.
  3. Voor de Nationale Sportweek, waarin we samen in heel Nederland de sport promoten en we mensen willen inspireren om jouw club te leren kennen, maak je sportevenementen aan. Denk hierbij aan een demonstratie op het stadhuisplein of een open dag.
  4. Voor de AH Sportactie, waar sporters daadwerkelijk mee komen doen met jouw reguliere lessen of trainingen, maak je sportactiviteiten aan. We laten ze de sport ontdekken die bij hen past en laten ze sportplezier beleven op jouw sportclub.
  5. Ontvang jouw nieuwe sporters gastvrij op de sportclub, zodat ze de volgende keer weer willen komen sporten.

TIP: Heb je vorig jaar al een clubprofiel aangemaakt? Top! Je kan inloggen met jouw sportprofielgegevens.

TIP: Hulp nodig bij het bovenstaande? Geen probleem, wij hebben in de handleiding “clubprofiel aanmaken” alle stappen uitgeschreven.
Bekijk ook hier de handleding Evenenmenten Nationale Sportweek aanmaken

De Nationale Sportweek: ‘Jouw sport, jouw club’
Dit jaar is er een extra lange en feestelijke Nationale Sportweek (15 t/m 29 september). Samen met gemeenten, sportbonden, sportservices en alle deelnemende sportclubs wordt het 15-jarig jubileum van de Nationale Sportweek gevierd! In 2018 zijn er maar liefst vijf hostcities die een thema omarmen. Deventer heeft bijvoorbeeld grote aandacht voor bedrijfssport en Groningen gaat actief aan de slag met de sportieve opening van het schooljaar. Daarnaast zijn er landelijke activiteiten, zoals een sportieve opening van het parlementaire jaar in Den Haag en eindigen we met een nacht van de sport op 29 september: de #BeActiveNight.

AH Sportactie: ‘Ontdek de sport die bij je past’
Na het succes in 2017 vindt er in 2018 weer een AH Sportactie plaats. Wist je dat vorig jaar 35 tot 50% van de sporters lid is geworden van de club en de Sportactie is gewaardeerd met een 9. De AH Sportactie start dit jaar in de Nationale Sportweek. Van 17 t/m 30 september ontvangen Nederlanders in alle Albert Heijn winkels bij elke keer boodschappen doen een sportcredit. De credits zijn tot 25 november te verzilveren via www.ahsportactie.nlbij de deelnemende clubs. Het concept van de actie is hetzelfde, maar nu nog gemakkelijker voor sportclubs en sporters om mee te doen. Kortom: maak voor jouw sportclub activiteiten aan, zodat je potentiële leden gastvrij kan ontvangen en zij volop sportplezier beleven op jouw sportclub!

Rol SportUtrecht
SportUtrecht probeert zoveel mogelijk clubs te stimuleren om mee te doen aan de Nationale Sportweek en de AH Sportactie. Via de site Sportstad-Utrecht.nl zal uiteraard aandacht worden besteed aan het sportieve aanbod van deelnemende sportaanbieders tijdens de week en met de actie van de supermarktketen. Mogelijk gaan we ook zelf nog een activiteit organiseren! Voorgaande jaren was Utrecht een van de koplopers in het aanbod en voor 2018 is het mooi doel om dat op zijn minst te evenaren! 

Meer informatie of hulp nodig? 
Na het inloggen vind je op jouw clubprofiel veelgestelde vragen, goede voorbeelden, diverse handleidingen en andere handige downloads.
Heb je een andere vraag of kan je een beetje hulp wel gebruiken? Neem dan contact met het de VSU via info@sportutrecht.nl of met NOC*NSF sportsupportteam via:

 clubsupport@nocnsf.nl

 

 WhatsApp naar 06 - 82 48 87 68

 

 Chat met ons via de website

 

 www.clubprofiel.nl

 

 @SportSupport_nn

 

TIP: Promotiemateriaal nodig voor de Nationale Sportweek en AH Sportactie? En wil je dit ook nog personaliseren naar jouw sportclub? Vanaf augustus is deze tool beschikbaar op jouw clubprofiel.