4 inzichten over trainerschap

17 April 2018
Kosten: 
€25.00
Locatie: 
Sportpark Marco van Basten, Utrecht
 

Wil je binnen korte tijd flink groeien in je rol als trainer of coach? Tijdens deze bijscholing krijg je binnen een halve dag veel praktische handvaten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren.

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven, regie overdragen. Uit onderzoek* in opdracht van VSK blijkt dat deze vier punten van groot belang zijn voor de relatie tussen trainer en sporter. En het goede nieuws is: aan de hand van deze punten kun je je eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren.

Tijdens deze bijscholing breng je je sterke én je ontwikkelbare punten met betrekking tot deze vier inzichten in kaart en reflecteer je op je eigen rol als trainer. Je leert daardoor hoe je je kwaliteiten het best kunt inzetten, ook in lastige situaties. Bijvoorbeeld bij het aanspreken van sporters op hun gedrag, of door sporters eigen verantwoordelijkheid te geven tijdens een training.

De bijscholing is geschikt voor elke trainer die openstaat voor persoonlijke groei. Omdat je reflecteert op je eigen handelen, kunnen ook ervaren trainers zich tijdens deze sessie weer verder ontwikkelen in hun rol. De startende trainer vindt veel praktische handvaten om een veilig en plezierig sportklimaat te creëren voor zijn sporters. Het is wel belangrijk om enige praktijkervaring te hebben.

*Het Trainer-Kind-Interactie-onderzoek uitgevoerd door Kennispraktijk in samenwerking met de Haagse Hogeschool, Fontys Eindhoven, Windesheim Zwolle en de Vrije Universiteit Brussel, in opdracht van VSK.

Als je dit jaar slechts tijd hebt voor één bijscholing, volg dan ‘4 Inzichten voor inspirerend trainerschap’: het is de basis voor elke trainer en coach.” Mar Schuringa, docent ASK.

De bijscholing is bedoeld voor gevorderde en startende coaches en trainers, die aantoonbare ervaring hebben met het geven van trainingen. Deze bijscholing wordt gegeven op KSS niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond.

Meer info
Bekijk www.academievoorsportkader.nl voor meer informatie over deze scholing