28-02-2013

Winnaars Sportprijs Utrecht

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Auditorium van de Rabobank zijn de winnaars van de Utrechtse Sportprijzen 2012 bekend gemaakt. Gastheer Erik Peekel nam alle aanwezigen mee door het Utrechtse Sportjaar 2012 en blikte samen met onder andere wethouder Sport Hans Spigt en judoka Edith Bosch (ambassadeur EYOF) vooruit naar al het moois op sportgebied dat Utrecht te wachten staat. Zoals het European Youth Olympic Festival van 14 t/m 19 juli.

Het jaar 2012 was een bijzonder sportjaar met de Olympische Spelen in Londen en veel andere prachtige prestaties. Dit werd met filmbeelden nog eens in de spotlights gezet. Danser Juvat, bekend van tv-programma 'So you think you can dance' beeldde de sportprestaties uit op de muziek van de film. In totaal waren er 22 genomineerden verdeeld over 7 categorieën. Door de uitzonderlijke prestaties van de Utrechtse vrouwen waren er maar liefst 4 genomineerden in deze categorie dit jaar.

De winnaars van de Utrechtse Sportprijzen 2012 zijn:

  • Ploeg: RUS dames 1 (rugby)
  • Vereniging: A.U.S.R. Orca & U.S.R. Triton (roeien)
  • Vrijwilliger: Theo Boere (wielrennen)
  • Talent: Mike Havekotte (voetbal)
  • Coach: Khalid Elbaz (zaalvoetbal)
  • Vrouw: Caia van Maasakker (hockey)
  • Man: Roderick Weusthof (hockey)

Deze editie konden inwoners voor het eerst digitaal op hun favoriet stemmen. De uitreiking van de Utrechtse Sportprijzen wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente in nauwe samenwerking met Vereniging Sport Utrecht (VSU).

Lees ook:
- 'Youthie' mascotte EYOF
- www.utrecht.nl/sportprijs
- Fotoalbum Sportprijs op Facebook

(c) Fotograaf: Gabi Curelaru