04-05-2017

Zien roken doet roken, maak jouw sportvereniging rookvrij!

De Hartstichting voert sinds 1 mei de publiekscampagne ‘Zien roken doet roken, maak jouw sportvereniging rookvrij’ op tv en sociale mediakanalen. Vereniging Sport Utrecht steunt deze campagne.

De VSU wil ervoor zorgen dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Dat lukt als samen het goede voorbeeld wordt gegeven en de omgevingen waar kinderen komen, zoals de sportomgeving, rookvrij te maken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken.

Het doel van de campagne is de bewustwording ‘zien roken, doet roken’ te vergroten en aan te geven dat iedereen iets kan doen om kinderen rookvrij te laten sporten. De campagne leidt naar de website www.hartstichting.nl/rookvrij waar ouders en bestuursleden van sportverenigingen tips vinden hoe zij hun sportclub rookvrij kunnen maken.

Zo gaan we samen op weg naar een Rookvrije Generatie. Uw vereniging ook rookvrij maken? Klik hier voor het stappenplan.

Save the date: Op 31 mei vindt er, tijdens de Wereld Niet Roken Dag, een bijeenkomst 'Utrecht op weg naar een Rookvrije Generatie' plaats. 

Lees ook:

- Rookvrije sportterreinen
- Bijeenkomst 'Utrecht op weg naar een rookvrije generatie'
- Rookvrij sportterrein: Kampong