07-06-2017

Kicks start pilot anders georganiseerd voetbal in Utrecht

Veel mensen vinden voetballen geweldig. Partijtje spelen, op doel knallen, vrienden zien en maken op het veld, in beweging zijn etc. Maar voor veel mensen past voetbal helaas niet meer in hun agenda. Kicks is opgericht voor díe voetballers, die nu noodgedwongen gaan hardlopen, fitnessen of Netflixen omdat er voor hen simpelweg geen voetbalaanbod is.

Remco Nieuwenhuis van kicks vertelt: "kicks organiseert voetbal voor voetballers die keuzevrijheid willen. Met kicks geven we voetballers zelf de volledige controle over waar, wanneer en hoe vaak zij spelen en of ze daar per keer of voor langere tijd voor willen betalen. Eenmalig proberen kan, een strippenkaart voor een paar weken kan ook. We komen voetballers die eenmalig willen voetballen tegemoet met open voetbalavonden en voor voetballers die iets meer structuur willen, bieden we kortdurende competities."

Kicks werkt samen met de lokale voetbalverenigingen. Alle verenigingen beschikken over de basisfaciliteiten: een kleedkamer met douches, een goed veld met verlichting en een gezellige bar. Zij regelen daar zelf nog een coach, hesjes, pionnen etc bij. Er wordt dus samen met een vereniging voor gezorgd dat het altijd goed geregeld is, zonder dat de voetballers tot dingen worden verplicht.

Het enige wat een voetballer moet doen is aangeven dat hij komt en zijn voetbalschoenen niet vergeten.

Zie ook:

kicks
Veelzijdige accommodaties