08-06-2017

Openingswedstrijd WEURO uitverkocht

De openingswedstrijd van het EK vrouwenvoetbal 2017 in Utrecht is uitverkocht. Er waren 23.750 kaarten te koop voor het openingsduel op 16 juli en 39 dagen voor het eerste fluitsignaal zijn ze allemaal al weg. Ook voor de derde groepswedstrijd tegen België, die wordt gespeeld in Tilburg, zijn er geen kaartjes meer te verkrijgen. 

De openingswedstrijd is voor Utrecht direct het hoogtepunt van het sportevenement. De stad is al maanden bezig om het toernooi op de kaart te zetten en om meiden te enthousiastmeren. De vele evenementen die er vanaf maart op de planning stonden hebben er dus mede voor gezorgt dat de wedstrijden in Utrecht nu uitverkocht zijn. 

"Dit is geweldig nieuws voor het toernooi en de Oranje Leeuwinnen", reageert EK-directeur Bert van Oostveen opgetogen. De openingswedstrijd wordt op 16 juli in de Galgenwaard gespeeld. Nederland neemt het dan op tegen Noorwegen.

Nooit eerder waren zoveel mensen aanwezig bij een vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland. "Deze wedstrijd in een volle Galgenwaard is een geweldige start van een prachtige sportzomer voor Utrecht en een mooi Europees toernooi", zegt wethouder Paulus Jansen (sport).

Marlou Peeters is de projectleider WEURO vanuit de VSU die zich vanaf september 2016 volledig inzet om het meisjes en vrouwenvoetbal in de omgeving Utrecht een boost te geven. Marlou en haar stagiaire Nadja Vollema hebben een grote passie voor voetbal. Marlou die een achtergrond heeft als ex-prof en Nadja die zelf op landelijk niveau voetbalt zijn bezig om veel meisjes en vrouwen te stimuleren om ook te gaan voetballen. 

Peeters wil vooral haar enthousiasme inzetten om vrouwenvoetbal beter op de kaart te krijgen. “Wij hopen ook dat we met Oranje een prestatie gaan leveren. Als dat gaat lukken, dan denk ik dat we een grote stap kunnen maken.”

Na de openingswedstrijd vinden nog drie wedstrijden plaats in Utrecht. Hiervoor zijn nog wel kaarten beschikbaar. Woensdag 19 juli speelt Engeland tegen Schotland, drie dagen later staat Frankrijk-Oostenrijk op het programma en de laatste wedstrijd in Stadion Galgenwaard is op dinsdag 25 juli Rusland-Duitsland. De finale is op 6 augustus in Enschede. 

Voor alle activiteiten  die nog plaats gaan vinden in Utrecht naar aanloop van het WEURO 2017 en voor overige informatie kunt u hier terecht.

Bronnen: RTV Utrecht - Gemeente Utrecht.
 

Lees meer:
- 100 dagen tot de WEURO
- EK begint al te leven
- WEURO 2017