02-06-2017

Uitstel tariefsverhoging

Een plan voor nieuwe tarieven die sommige sportaccommodatie in Utrecht fors duurder maken is donderdag 1 juni van de raadsagenda geschrapt. Partijen eisen van de wethouder een nieuw voorstel.

Sportwethouder Paulus Jansen moet zijn huiswerk opnieuw overdoen. Zijn voorstel voor aanpassing van tarieve van sportaccommodaties, dat voor enkele sportclubs leidt tot een verhoging van 40% is doorgeschoven naar de commissievergadering van 22 juni. Enkele weken later volgt dan op 3 juli de bespreking in de gemeenteraad.

Met name een aantal grote gezonde clubs als Kampong, Hercules en Sporting '70 moeten met de nieuwe tarieven fors meer betalen en hebben eerder laten weten het hier niet mee eens te zijn.

De gemeente wil de tarieven aanpassen om de huurverschillen tussen de binnensport en buitesport weg te werken en hoopt dat sportcomplexen efficienter worden gebruikt.

Nu het voorstel voor de tarievenverhoging opnieuw is uitgesteld, lijkt het waarschijnlijk dat de invoering nog niet kan plaatsvinden voordat in augustus de meeste sportclubs aan het nieuwe seizoen beginnen. 

Lees verder op www.ad.nl

Lees ook:
- Update Tarievenbeleid 17 mei met reactie VSU bestuur
- DUIC: Kampong, USV Hercules en Sporting ’70 boos over nieuwe tarieven Utrechtse sportfaciliteiten

- RTV Utrecht: Nieuw tarievenbeleid Utrechtse sportvelden afgewezen