16-07-2017

Utrecht klaar voor WEURO!

Het EK Vrouwenvoetbal staat op het punt van beginnen. Zondag 16 juli om 18 uur trapt het EK af met de openingswedstrijd van Nederland tegen Noorwegen in stadion Galgenwaard. Daarbij zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig. De Domtoren is deze dagen afwisselend oranje en rood-wit-blauw verlicht. Bij winst van Oranje kleurt de Dom ook zondagavond nog in de nationale kleuren. Op zondag is het op de Neude een fanzone, waarvandaan ook een oranjeparade richting stadion vertrekt. Beide zijn een bekend fenomeen bij interlands van Oranje, maar een primeur bij een vrouwenwedstrijd.

Fanzone Neude en Utrecht CS
De fanzone op de Neude is zondag vanaf 11:00 uur de plek voor diverse activiteiten en muziek, waaronder een optreden van Wolter Kroes. Om 15:00 uur vertrekt de Oranjebus stapvoets naar het stadion om de parade aan te voeren die een oranje lint moet vormen over het 3 kilometer lange parcours naar de Galgenwaard.

Voor wie geen kaartje voor de wedstrijd heeft kunnen bemachtigen, is de wedstrijd vanaf 18:00 uur op groot scherm te zien op de Neude. Op het plein zijn tot de laatste wedstrijd in Utrecht op 25 juli diverse activiteiten, van een vader-dochtertoernooi van La League en een EK-quiz tot een tafelvoetbaltoernooi. Ook worden alle wedstrijden van Nederland hier live uitgezonden. Daarnaast is op Utrecht Centraal een 'pop up fanzone' te vinden waar je onder meer kaarten kunt winnen voor Nederland-Noorwegen en informatie kunt krijgen over het EK. Het complete programma is te vinden op www.weuro2017.nl/utrecht.

Utrechtse dames
In totaal doen zestien teams mee aan het sportevenement dat nog tot en met 6 augustus duurt. In de selectie van Oranje zitten drie speelsters die het Utrechtse gras door en door kennen. Sari van Veenendaal, Angela Christ en Shanice van de Sanden hebben allemaal een Utrechts tintje. Hier lees je meer over hun achtergrond. 

Het is voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi dat Nederland gastland is van het EK voor vrouwen. De komende dagen zijn de dames in actie te zien in de speelsteden Breda, Tilburg, Rotterdam, Doetinchem, Deventer, Enschede en natuurlijk Utrecht.

Open trainingen
Engeland en Rusland verblijven en trainen in de regio Utrecht. De Engelse vrouwen trainen bij Sporting '70 in Utrecht. Rusland traint bij Desto in Vleuten. Nederland traint bij de KNVB in Zeist op maandag 17 juli (12:00 uur) en vrijdag 21 juli (13:30 uur) voor publiek. 

Lees ook:
- Projectleider Marlou Peeters kijkt uit naar EK Vrouwenvoetbal
De Twaalfruiter weer beste schoolvoetballers van Nederland
Openingswedstrijd WEURO uitverkocht 
- Dossier EK Vrouwenvoetbal op AD.nl