07-07-2017

VSU officieel een RTO

In Utrechtse zwembad De Krommerijn vond donderdagavond 6 juli de officiële ondertekening plaats ter bevordering van de Utrechtse topsport en talentontwikkeling. Met de ondertekening door Erik Lenselink (manager Sportontwikkeling NOC*NSF) en Hanneke van der Marel (Directeur Vereniging Sport Utrecht) behoort de VSU tot één van de zeven Regionale Topsport Organisaties in Nederland en werken de organisaties in de Olympische cyclus Tokyo 2020 samen naar een verbetering van de Utrechtse Topsport omgeving. Voorafgaand aan de vrouwen waterpolowedstrijd Nederland - Canada ondertekenden André Cats (Technisch directeur KNZB) en Hanneke van der Marel een samenwerkingsovereenkomst voor het Nationaal Topsport Centrum Waterpolo.
Het was een feestelijke avond voor de Utrechtse topsport! De waterpolo dames wonnen ook ruim met 15-8 van Canada.

De komende Olympische cyclus zal er hard gewerkt worden aan de topsportinfrastructuur in Utrecht.  In Utrecht zullen topsporters, talenten en coaches het beste uit zichzelf kunnen halen om hun (sportieve) droom te realiseren. Door deze ondertekening behoort de VSU tot één van de zeven Regionale Topsport Organisaties in Nederland en zal ze tot aan de Olympische Spelen van Tokyo gaan samenwerken met NOC*NSF. De samenwerking zal plaatsvinden op de volgende thema’s: de Nederlandse sportambitie om bij de top 10 van de wereld te horen, organisatieontwikkeling topsportcentra, opleiding tot topsporter en loopbaanbegeleiding.

Daarnaast willen de Gemeente Utrecht, VSU én de KNZB met het Nationaal Topsport Centrum Waterpolo (NTC) een bijdrage leveren aan de Nederlandse top 10 ambitie. Het NTC Waterpolo is een toptrainingscentrum waarin de dames selectie een fulltime programma draaien. Dit betekent dat zij twee keer op een dag trainen, meerdere buitenlandse stages hebben en verschillende (kwalificatie) toernooien spelen. Alles met als doel om op de grote toernooien zoals EK's, WK's en uiteraard ook de Olympische Spelen in Tokyo goed te presteren. Het NTC Waterpolo biedt voorzieningen op het gebied van o.a. trainingsaccommodaties, medische begeleiding, huisvesting, fysieke & mentale begeleiding, voedingsadvies, sociaal maatschappelijke en  studiebegeleiding. Vanuit de VSU wordt de lifestyle- en studiecoaching voor alle sporters uit het NTC Waterpolo verzorgd. De sporters en ouders kunnen hier terecht voor al hun vragen over de combinatie studie, wonen en sport. 

Copyright: Beeldboot\ Gertjan Kooij