08-10-2017

25 mooiste hardlooproutes

Het boek ‘Utrecht RENT’ is een initiatief van Maaike Marechal. Een hardloopster met oog voor de schoonheid van Utrecht en omgeving. In het boek zijn 25 routes opgenomen die je op de mooiste plekjes van de Domstad brengen. Daarnaast staan er inspirerende hardloopverhalen in van diverse Utrechtse hardlopers. Allemaal prachtig in beeld gebracht met foto’s en duidelijke kaarten.

Dit boek is te koop via de site routemakers.nl en bol.com. Vanaf half oktober is het ook verkrijgbaar in diverse boekhandels en loopwinkels in Utrecht.  

Dit initiatief, dat najaar 2016 is gestart, werd breed omarmd in hardlopend Utrecht en omgeving. Voor de foto’s en routes in het boek heeft Utrecht RENT actief samengewerkt met 25 hardlopers, hun loopmaatjes, loopgroepen en de atletiekverenigingen in Utrecht en omgeving. Het boek is tot stand gekomen met ondersteuning van Vereniging Sport UtrechtHarten voor Sport en de gemeente Utrecht. De gemeente is blij met de bijdrage die Utrecht RENT levert aan het stimuleren van sporten en bewegen in openbare ruimtes.

De 25 routes hebben een lengte van 6 tot 10 kilometer, met een enkele uitschieter naar 16 kilometer en zijn bovendien onderling te koppelen. Elke route bevat naast een duidelijke routebeschrijving, achtergrondinformatie over het gebied die de loper motiveert om de route te gaan lopen. Naast de routes, tips en een loopkalender, staan er in het boek zes interviews met bijzondere hardlopers (onder wie Paulus Jansen, de huidige wethouder Sport van de gemeente Utrecht en ‘Mister Marathon Utrecht’ Marcel Uppelschoten), die inzicht geven in hoe zij deze sport beoefenen en wat hen beweegt om te hardlopen.

Exclusief voorproefje van routes!
Speciaal voor Sportstad-Utrecht stelde de maakster een aantal routes in PDF formaat beschikbaar. Klik hier om deze routes te bekijken.

Vanaf december zijn de routes ook digitaal op de kaart te vinden van Sportstad-utrecht.nl.

Zie ook www.routemakers.nl of de Facebookpagina van Utrecht RENT

Lees ook:
- overzicht van atletiekverenigingen in Utrecht
- Doe nu een voordracht voor de Sportprijs Utrecht 2017
- Welke sport ga jij uitproberen met de AH Sportactie?