15-12-2017

Koninklijke onderscheiding voor Dafne Schippers

Tijdens het Atletiekgala in Utrecht is Dafne Schippers geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Ze ontving de onderscheiding uit handen van minister Bruno Bruins van medische zorg en sport.

De Utrechtse atlete werd geprezen om haar topprestaties op wereldniveau en haar ambassadeursrol voor de jeugd. "Jouw verhaal zou zo een musical kunnen zijn, je bent een voorbeeld voor alle kinderen in Nederland", aldus Bruins.

Schippers en Menno Vloon werden uitgeroepen tot de atleten van het jaar. Schippers prolongeerde haar wereldtitel op de 200 meter en pakte brons op de 100 meter. In de verkiezing van Atlete van het Jaar hield de meervoudig winnarres van Sportprijs Utrecht middenafstandloopster Sifan Hassan (WK-brons op de 5.000 meter) en meerkampster Anouk Vetter (WK-brons in een Nederlands record) achter zich.

Bronnen: RTVU & NOS

Lees ook:
- een terugblik naar het prologeren van Dafne haar wereldtitel 
- Hanneke van der Marel vertrekt bij de VSU
-  De Utrecht Science Park Marathon moet uitgroeien tot "grotere" marathon