25-04-2018

Train de Trainer Utrecht groot Succes!

Meiden en vrouwen brengen spelplezier, harmonie en nieuwe dynamiek op de velden. Ze maken het verenigingsleven rijker en spannender en geven het voetbal een nieuwe stimulans. Ze zijn de grootste groeifactor van het voetbal en zorgen voor aanwas bij de clubs. Daarom is het van belang dat elk meisje de best passende plek krijgt bij de Utrechtste voetbalclubs.

Trainers zijn daarin super belangrijk! Daarom heeft de VSU 'Train de Trainer' in het leven geroepen. Samen met ongeveer 30 trainers uit Utrecht hebben we een kijkje genomen op de velden van Sporting'70, DESTO, Zwaluwen Utrecht 1911 en SV Kampong. 

Met behulp van de voetbalverenigingen van Utrecht, KNVB en de Talentenacademie is de 'Train de Trainer' een groot succes geworden. De sessies waren met name praktijkgericht waarin het ontwikkelen van de trainer centraal stond. In totaal werden er 4 sessies afgerond en zijn de thema's; Training en Blessurepreventie, Coachingsvaardigheden, Wedstrijdspecifiek Trainen en Communicatievaardigheden behandeld.

De trainers kregen voorafgaand aan het programma informatie toegestuurd wat er van hen werd verwacht tijdens de verschillende sessies. Elke sessie begon met een theoretische voorbespreking waarin werd stilgestaan bij de inhoud van specifieke praktijk trainingen. Daarna mochten de trainers zelf aan de slag! Benieuwd naar de sfeerimpressie tijdens onze Train de Trainer sessies? Kijk dan het filmpje hier beneden.

 

Ook benieuwd naar de ontwikkelingen op het gebied van Meiden- en Vrouwenvoetbal in de stad Utrecht? Neem dan contact op met Marlou Peeters via het mailadres m.peeters@sportutrecht.nl

Lees ook:
Sportpedagoog actief in Utrecht
JongGras groot succes!
EK Vrouwenvoetbal 2017: belangstelling overtreft verwachtingen