21-09-2018

Grote Clubactie weer van start

Vanaf 15 september is de Grote Clubactie weer van start gegaan en ook dit jaar doen er weer vele Utrechtse sportclubs aan mee.

Ruim 225.000 enthousiaste clubleden zijn weer op pad om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Leden van verenigingen uit Utrecht doen mee aan de jaarlijkse actie om hun clubkas een financiële injectie te geven. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig, voor de aanschaffing van nieuwe materialen of de organisatie van een jeugdactiviteit. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen, waarmee ze nieuwe producten voor hun vereniging kunnen aanschaffen.
 
De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 46e editie. Directeur Frank Molkenboer: "Verenigingen hebben de inkomsten uit de Grote Clubactie hard nodig. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede en doelgerichte bestemming. Van elk verkocht lot à € 3,- gaat € 2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Utrecht, de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij!"
 
Jaarlijks doen er 5.500 sport-, cultuur- en hobbyverenigingen mee aan de landelijke actie. Zo'n 225.000 lotenverkopers realiseren daarmee samen rond de 9 miljoen euro. Verenigingen halen met deze actie per club gemakkelijk een bedrag tussen de € 1.000,- en € 15.000,- op.
 
Deelnemen aan de actie kan overigens nog steeds. Als je met jouw club nog mee wil doen, ga dan naar clubactie.nl of bel 013 - 455 28 25.
 
Dit jaar doen in Utrecht de volgende sportclubs mee:
- Av U-Track
- Bossaball Utrecht
- Domstad Dodgers
- G.V. Longa Utrecht
- Gv Attila
- Hc Rijnvliet
- Hellas Utrecht
- Het Stadion
- Hoogravense Korfbal Club
- Judovereniging Mackaaij
- Kvm On Ice
- Omni Scheidsrechters Vereniging Utrecht
- Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911
- Pvc Voetbal
- Rgc Eleganza
- Sportverenig. Door Vriendsch. Sterk Utrecht
 
Bron: Varnws.nl
 
Lees ook: