19-10-2018

Geslaagde bijeenkomst Rookvrije Generatie

Afgelopen woensdagavond was de bijeenkomst Rookvrij op de derde verdieping van het altijd sfeervolle Galgenwaard.

Stipt om 19.30 opende de Victor Everhardt, Wethouder volksgezondheid, de bijeenkomst. Victor benadrukte het belang van de Rookvrije Generatie en bedankte de deelnemers voor hun bijdrage hierin.

Vervolgens ging het woord naar Bas van den Brink. Bas is project manager bij FC Utrecht en verantwoordelijk voor het Rookvrij maken van Zoudenbalch, het jeugdcomplex van FC Utrecht. Bas vertelde over het hele proces en hoe dat tot stand was gekomen. Van te voren werd er wel wat weerstand verwacht maar achteraf bleek het allemaal heel makkelijk te zijn gegaan. Iedereen omarmde het initiatief, zowel niet – als wel rokers.

Na het verhaal van Bas nam Rosalie Huisman het woord. Rosalie werkt bij de Hartstichting en vertelde meer over de rookvrije generatie , waarom rookvrije sport belangrijk is en hoe je als sportvereniging gemakkelijk aan de slag gaat met een rookvrij terrein. Zo gaf Rosalie hele handige tips over hoe je het gesprek kunt aangaan met mensen die wel roken. Deze tips staan allemaal genoemd in de presentatie.

In het workshop gedeelte werden drie clubs die al geruime tijd bezig zijn met Rookvrij drie situaties voorgelegd. Deze clubs waren DESTO, PVCV Vleuten en Kampong Voetbal. Deze workshop leverde heel veel interactie op waarin er ook veel inbreng was van de overige deelnemers. Het was erg interessant om te horen hoe de diverse clubs omgaan met dezelfde uitdagingen. De workshop werd geleid door Rosalie en Rune Massing, adviseur gezondheid bij SportUtrecht.

Na deze workshop liep de avond ten einde. Alle aanwezigen kregen van FC Utrecht vrijkaartjes aangeboden gekregen voor de wedstrijd FC Utrecht – de Graafschap op 25 november. De aanwezigen konden nog even napraten alvorens iedereen zo rond 21.45 vol inspiratie en goede ideeën weer huiswaarts ging.  Het was een zeer geslaagde avond. Met dank aan FC Utrecht, de Hartstichting en SportUtrecht.

Uw club ook rookvrij?

Presentatie bijeenkomst 17 oktober 2019 
Stappenplan Rookvrij sportterrein
C
hecklist Rookvrij sportterrein
V
eelgestelde vragen
L
ijst met sportverenigingen in stad en regio Utrecht rookvrij

Lees ook:

SportUtrecht Scan
Subsidieregeling Accommodaties voor Sportclubs
Project Leef je Uit!