15-11-2018

Wie is jouw clubheld?

Naast de Sportprijs Utrecht waar Sportverenigingen, Sportcoaches en Sportvrijwilligers kunnen worden voorgedragen is ook het Algemeen Dagblad weer op zoek naar de leukste, beste, trouwste en meest bijzondere vrijwilligers die zich actief inzetten voor hun sportvereniging. In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen. Er worden 15 regiowinnaars verkozen waaruit de vakjury de landelijke winnaar selecteert. Hij of zij mag zich een jaar lang dé clubheld van Nederland noemen en ontvangt een cheque met €10.000 voor de vereniging!

Hoe werkt het?

Stap 1:
Stemmen kan t/m 30 november tot 12.00 uur. 

Stap 2:
Roep iedereen op om ook een stem uit te brengen via ad.nl/clubheld

Stap 3:
Zorg dat jouw clubheld de meeste stemmen krijgt en winnaar wordt van de gemeente. Daarmee maakt jouw clubheld kans om verkozen te worden tot regiowinnaar en wordt hij of zij wellicht uitgeroepen tot dé clubheld van Nederland. Het winnen van de titel is dé ultieme beloning voor jouw clubheld en zorgt voor apetrotse leden, medewerkers, familie en vrienden en… veel aandacht van de lokale en regionale media! En wordt jouw clubheld ook de landelijke winnaar? Dan ontvangt hij of zij een cheque van €10.000 voor de vereniging!

Stap 4:
Wil je jouw clubheld nog meer in het zonnetje zetten? Doe dan een voordracht op sportprijs-utrecht.nl
Tijdens de Sportprijs Utrecht 2018 maakt een van de genomineerden namelijk kans om dé Utrechtse Sportvrijwilliger van 2018 te worden. 

De gemeentewinnaars
In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen. Er wordt tijdens de stemperiode een aantal keer een tussenstand gepubliceerd, zodat je kunt zien hoe jouw clubheld er voor staat. Om een gemeentetitel te kunnen winnen zijn wel minimaal 50 stemmen nodig.

De regiotitels
De 15 regiowinnaars worden verkozen door de redacties van de betreffende dagbladen. De redactie kiest uit de 3 gemeentewinnaars met de meeste stemmen van de regio de winnaar van de regio. De regiowinnaar maakt vervolgens kans om de landelijke winnaar te worden en die wint € 10.000,- voor de vereniging. Zorg dus dat jouw clubheld tot de 3 gemeentewinnaars met de meeste stemmen van de regio hoort. De regiowinnaars zijn uiterlijk bekend op vrijdag 7 december 2018.

Award Uitreiking half december
Op 17 december is de feestelijke Award Uitreiking. Op deze avond komen alle regiowinnaars bij elkaar en mogen zij de deskundige jury overtuigen waarom hij of zij de titel Clubheld van de Amateursport 2018 verdient. Alle regiowinnaars dienen op deze avond aanwezig te zijn om kans te maken op de hoofdprijs van €10.000,- voor de club. De deskundige jury selecteert op die avond de landelijke winnaar. De regiowinnaars die op plek 2 t/m 15 eindigen ontvangen natuurlijk ook een mooie prijs.

Gratis promotiemateriaal
Via de website is gratis promotiemateriaal beschikbaar.

Wil je iemand nomineren of wil je een stem uitbrengen? Klik hier

Bekijk hier de tussenstand.

Lees ook:
- Deelname HU onderzoek naar veilig sporten
-
 Sportcoach wil hulp bij overlast ouders
-
 Geslaagde bijeennkomst rookvrije generatie