Sportaccommodaties

Verspreid door de hele gemeente zijn er zo’n 100 sportaccommodaties die gehuurd voor sportieve doeleinden. Het gaat hierbij om atletiekbanen, sportparken, sporthallen, sportzalen/gymzalen en zwembaden. Op de website van de gemeente staat een compleet overzicht van al deze accommodaties die te huur zijn via het verhuurloket.

Gemeentelijke sportaccommodaties:

Atletiekbanen
Gemeente Utrecht beschikt over 3 atletiekbanen waar verschillende sporten beoefend kunnen worden: o.a. discus werpen, estafette, hoogspringen, kogelslingeren, kogelstoten, speerwerpen, sprinten, verspringen.

Sportparken
In Utrecht zijn 29 sportparken aanwezig met in totaal 113 velden voor voetbal, cricket, korfbal, handbal, hockey, soft- en honkbal, rugby, american football en streethockey. In totaal maken 59 verenigingen gebruik van deze velden. Gebruikers van de velden zijn te verdelen in verenigingen, scholen, bedrijven en individuele burger.

Sporthallen
De grotere sporthallen zijn geschikt voor grotere (top)sportevenementen met veel bezoekers, competities, trainingen en grote veldsporten (zoals zaalvoetbal, handbal enzovoort).

Sport- en gymzalen
Deze zalen worden overdag vooral gebruikt voor bewegingsonderwijs. Alle voorzieningen zijn aanwezig voor sportactiviteiten waar minder bezoekers komen (zoals trainingen) en voor kleinere veldsporten (zoals basketbal, volleybal en badminton). Onze zalen zijn vaak vernoemd naar de straat waar deze bevestigd is.

Zwembaden
In Utrecht zijn 4 zwembaden, drie overdekte baden en één buitenbad.