Toppers op de werkvloer

'Toppers op de werkvloer' is een onderdeel van het succesvolle project ‘Toppers’, een initiatief van VSU Topsport. VSU Topsport speelt in op een educatieve en/of sportieve manier op de talentontwikkeling, vitaliteit en gezondheid van medewerkers. Daarnaast biedt het VSU Business Netwerk de mogelijkheid om toppers en talenten voor uw bedrijf te selecteren. VSU Topsport ziet haar topsporters en talenten als toegevoegde waarde voor het bedrijfsleven. De topsporter heeft namelijk niet alleen de kennis, maar ook het aanzien en het respect om de positie van rolmodel op de werkvloer in te kunnen nemen. Een win-win situatie voor zowel de werkgever als werknemer.

Toppers bij jou op de werkvloer’ wil, door middel van de inzet van topsporters en talenten bedrijven helpen bij de talentontwikkeling binnen het bedrijf en daaruit voortvloeiend de prestaties van het bedrijf verbeteren.

Stagiaires, traineeships en werknemers
Competenties zoals doelen stellen, doorzettingsvermogen, motivatie, discipline en drive zijn belangrijk in het leven van topsporters en talenten. Deze competenties kunnen uw werknemers inspireren, en daar zet VSU Topsport met dit project op in.

VSU Topsport heeft een “talentpoule”, u kunt de Curricula Vitae van onze topsporters en talenten inzien. De talenten en topsporters van VSU Topsport kunnen hierdoor een start maken met  hun maatschappelijke carrière. Het bedrijf kan de topsporters en talenten inzetten op de werkvloer, waardoor u op een maatschappelijke verantwoorde manier aan het ondernemen bent.  Een mooie win-win situatie voor beide partijen. U kunt bij het inzetten van talenten en topsporters denken aan stagiaires, traineeships, projectmedewerkers of vaste medewerkers.

Themabijeenkomsten en workshops
‘Toppers op de werkvloer’ zet de expertise van topsporters in op het gebied van talentontwikkeling en vitaliteit op de werkvloer. Hieronder staan de geselecteerde thema’s van VSU Topsport beschreven:

  • Talentontwikkeling: Bepaal wat voor uw organisatie de definitie van een talent en talentmanagement is. Laat werknemers stil staan bij hun eigen talent en de ontwikkeling daarvan.
  • Doelen stellen: Het doelgericht motiveren en inspireren van werknemers. Waar wil een werknemer naar toe en waarom? En welke stappen moet hij daarvoor nemen?
  • Topsportmentaliteit in het bedrijf: Topsporters en talenten beschikken van nature over ijzeren discipline en doorzettingsvermogen. Eigenschappen waar medewerkers van kunnen leren en profiteren.
  • De vitale medewerker: Topsporters en talenten hebben verstand van lichaam en geest. Zij weten wat gezonde voeding inhoudt en dat rust net zo belangrijk is als inspanning. Zij kunnen dus als geen ander het bewustwordingsproces over gezondheid en vitaliteit overbrengen op werknemers.

Deze thema’s kan VSU Topsport in verschillende vormen aanbieden, u kunt hierbij denken aan; werknemersbijeenkomsten, bedrijfsuitjes, lezingen, afnemen van persoonlijkheidstesten en sportieve clinics. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.

Meer informatie? Neem contact op met Menno Hornman voor de mogelijkheden via telefoon (030) 284 08 41 of e-mail businessnetwerk@sportutrecht.nl