Barbara Brouwer

Barbara Brouwer
28 mrt 1993
Korfbal
Topper

Ik stond vroeger met de kinderwagen langs het veld om bij mijn ouders te kijken, zo ben ik op mijn 4e zelf gaan korfballen. Ik speelde tot mijn 12e bij KC Doorn, de club uit mijn woonplaats. Daarna heb ik de overstap naar Dalto uit Driebergen gemaakt, daar speel ik nu 9 jaar.

Naast spelen bij Dalto, geef ik training aan de B1 van Dalto, werk ik op een Sport BSO en doe ik een zelfstudie Kinderpsychologie. Vorig jaar heb ik mijn MBO-diploma pedagogisch medewerker gehaald.

Vanaf mijn 14e heb ik alle nationale selecties doorlopen, zo heb ik 2 jaar in het Nederlands Team onder 16 gespeeld, 3 jaar in het Nederlands Team onder 19 en speel ik nu 2 jaar in Jong Oranje. In de jeugdselecties waren de WK’s altijd in eigen land, maar hadden we in onder 19 wel altijd een uitstapje naar Duitsland. Met Jong Oranje heb ik het EK in Tsjechië gespeeld, waar we helaas 2e zijn geworden.

Met mijn oude club Dalto heb ik bij de jeugd diverse Nederlands Kampioenschappen binnen gehaald (2005, 2006, 2008, 2011) en ook met de Nederlandse jeugdselecties behaalde ik mooie prijzen. In 2015 won ik met Oranje goud tijdens het WK in België. Aan het begin van seizoen 2015-2016 maakte in de overstap van Dalto naar TOP/Quoratio en met mijn nieuwe club werd ik dat seizoen meteen landskampioen.