Djoke van Marum

Djoke van Marum
22 sep 1959
Paravolleybal
Topper

Djoke van Marum

Op 26 jarige leeftijd heb ik na een operatie en later na een infuus CRPS (Complex Regionaal Pijn Syndroom) gekregen in mijn rechterbeen en linkerarm. Dit betekent dat ik een spalk voor mijn arm en been draag en dat ik veel gebruik maak van een rolstoel. Ik deed al veel aan sport: waterpolo, volleybal en tennis. En nadat ik CRPS kreeg, ben ik gaan rolstoeltennissen en paravolleyballen.

Vanaf 1992 speel ik in het Nationaal Dames Paravolleybalteam. Met het team ben ik 4 keer Wereldkampioen en 7 keer Europees Kampioen geworden. Daarnaast hebben we nog veel andere prijzen gewonnen. Ik heb aan vier Paralympics meegedaan. In Athene haalden we zilver, in Beijing brons, in London de vierde plaats en in Rio zesde.

Ik speel nog steeds eredivisie paravolleybal bij V.V. Volleer. Ik doe nog aan kracht- en fitnesstraining, ik fiets veel en ik heb weer rolstoeltennisles genomen.

In het dagelijkse leven werk ik als leerkracht bij Koninklijke Visio. Ik geef volwassen mensen met een visuele en verstandelijke beperking o.a. computerles.