Joska Le Conté

Joska Le Conté
29 sep 1987
Skeleton
Topper

Joska heeft in het verleden verschillende sporten gedaan: schaatsen, turnen, korfbal, tennis. Op twaalfjarige leeftijd heeft ze ervoor gekozen om verder te gaan in de atletiek, wat ze al vanaf haar zevende deed. In het begin focuste Joska zich op de meerkamp, maar toen ze oud genoeg was voor het onderdeel polsstokhoogspringen, werd dit haar specialisatie. Hiermee is Joska verschillende keren Nederlands kampioen geworden bij de junioren. Toen ze in 2006 in aanraking kwam met skeleton tijdens een scouting cup in Harderwijk voor zowel skeleton als bobslee, is Joska overgestapt naar de skeleton sport. Voor skeleton is ook sprinttraining benodigd, dus Joska is ook nog vaak op de atletiekbaan te vinden.

Het eerste jaar is Joska begonnen in de Europacup. Een jaar later ging Joska een stapje hoger richting de Intercontinentalcup. Met de resultaten uit Intercontinentalcup kwalificeerde Joska zich voor de World Cup. Het grote doel is nu, na 2 keer de internationale, maar niet de Nederlandse limiet, om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang.

De beste resultaten van Joska zijn: een 5e plaats op het EK, een vijfde plek op het WK junioren en een 7e plaats in de World Cup.

www.joskaleconte.com