Utrechts Totaalvoetbalplan

In 2011 is het Utrechts Totaalvoetbalplan tot stand gekomen. Dit is een project om het convenant 'Utrecht Onderweg naar 2016' meer te laten leven en in daadkracht om te zetten. Het Totaalvoetbalplan is een samenwerking tussen Vereniging Sport Utrecht, KNVB, Gemeente Utrecht en FC4YOU. Het plan is ontstaan vanuit het idee dat verenigingen beter geholpen worden wanneer de partijen hun kennis, middelen en visie bundelen.

Het Utrechts Totaalvoetbalplan richt zich op de volgende vijf onderwerpen:

  • Verenigingsversterking
  • Sportiviteit en respect
  • Sportstimulering
  • Accommodatiezaken
  • Maatschappelijke betrokkenheid

De projectleider van Utrechts Totaalvoetbalplan is Ciska Fessl. Zij is vijf jaar werkzaam bij de KNVB in district West I en heeft daarbij altijd met de Utrechtse verenigingen gewerkt. Zelf voetbalde ze bij Victoria en Loosdrecht, maar heeft de voetbalsport inmiddels omgeruild voor het tennisracket. Al die tijd werkte zij tevens nauw samen met de VSU en de gemeente Utrecht. Op dit moment is Ciska grotendeels in dienst voor het Utrechts Totaalvoetbalplan en verdeelt zij haar werkweek over de betrokken organisaties. Met vragen kunt u haar bereiken via ciska.fessl@knvb.nl.
Vanuit de VSU is Bas Vriens het aanspreekpunt voor het Utrecht Totaalvoetbalplan. Bas is te bereiken via b.vriens@sportutrecht.nl en (030) 284 07 70.