Vlog 8 - Peutergym Olympos

Een sportmiddag weer even kind zijn. FANTASTISCH!
 
Op woensdag 19 oktober genoot midden Nederland van de herfstvakantie. Een goede gelegenheid om een grote sportactiviteit te organiseren voor jong en oud! Op Sportcentrum Olympos werden enthousiaste sporters tussen 14.00 – 18.00 uur met een warm welkom onthaald. Voor de jonge sporters was er de mogelijkheid om de Mario-Kartbaan van Monkey Moves te doorlopen en konden de allerkleinsten klimmen en klauteren op een uitgezet parcours. De oudere sporters konden hun geluk op tijdens een proefles tennis, squash, hardlopen of fitnessen in de sportschool. De echte avonturiers klommen de klimmuur op tot 30 meter hoogte. Nynke en Judith zijn wel in voor een sportmiddag en samen met Fedde (5), Tibbe (4) en Ise (2) gingen ze voor een energieke sportmiddag!
 
Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen door het AH Sportweken team. De sportpas kreeg een stempel en na het omkleden konden we ons geluk op in de sporthal. Daar waren verschillende sportvarianten uitgezet. Fedde, Tibbe en Ise waren dolenthousiast. Eerst even de kat uit de boom kijken, maar al snel begon het klimmen en klauteren. Nynke en Judith waren dolenthousiast en we voelden ons weer helemaal kind. In teams van 2 (Nynke en Tibbe + Judith en Fedde) gingen we de uitdaging aan op de Mario-kartbaan. Slalommen tussen palen, klimmen op een ‘hut’, springend naar beneden en rennend over ‘eilandjes’ in de vorm van matten. Bij een wedstrijdelement worden we fanatiek en Nynke vs Judith is een heftige strijd. Door het parcours af te snijden dacht Nynke slim af te zijn, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en kende de overwinning toe aan team Fedde en Judith. Gerechtigheid! Fair Play!
 
Na het fanatisme op de kartbaan, gingen we klimmen en klauteren bij de allerkleinsten. Een heel parcours was uitgezet met glijbaan, een balk waar we balancerend over heen moesten en door het gooien van pittenzakken in een korf werd de moeilijkheidsgraad verhoogd. Natuurlijk was het een ‘makkie’ voor onze dappere sporters en na een paar herhalingen gingen we een volgende uitdaging aan. We hebben gevoetbald, knotshockey gespeeld, maar de grootste glimlach zagen we vooral bij Ise toen de mascottedans werd ingezet. Vijf verschillende mascottes van onder andere Albert Heijn (de hamster) en de aap van Monkey Moves dansten er vrolijk en uitbundig op los. Na afloop konden we een dikke high five geven aan de mascottes en zijn we natuurlijk op de foto gegaan. 
 
Aan het einde van de middag waren onze sportvrienden van vandaag, Fedde, Tibbe en Ise helemaal vermoeid van alle indrukken en sportactiviteiten, maar ook Nynke en Judith waren door al het enthousiasme op z’n zachts gezegd uitgeblust. Een middagje kind zijn is fantastisch, maar wij moeten wel even bijkomen van alle sportieve inspanningen. We hebben genoten van onze nieuwe sportvrienden en willen Fedde, Tibbe en Ise ontzettend bedanken voor een fantastische sportmiddag. Wanneer gaan we weer sporten?!
 
SCORE
 
Gastvrijheid: ****
We werden groots onthaald door een ‘groene loper’, beach flags en een speciaal ingerichte aanmeldbalie waar vrolijke medewerkers een warm welkom gaven. Een plattegrond van het sportcomplex werd uitgedeeld, zodat je geen sportactiviteit kon missen.
 
Accommodatie: ****
De accommodatie is prachtig. Het is schoon, duidelijke navigatie en een prachtig complex. Het is ook goed bereikbaar, omdat het op de Uithof is gevestigd. Zowel met de auto als met het OV is de locatie goed bereikbaar.
 
Funfactor: ****
Vooral de Mario-kartbaan was subliem. Rennen en vliegen over een uitgezet parcours. Onder en boven attributen langs en zo snel mogelijk naar de finish rennen. Fedde en Tibbe vonden het geweldig, en wij ook! Het was uitdagend met een hoge funfactor. Klimmen en klauteren voor de allerkleinsten was ook top. Het ging om coördinatie en de kinderen werden uitgedaagd tijdens het klimmen en het werpen van pitzakken in een korf. Daarnaast was er voldoende mogelijkheid om andere sporten uit te proberen. Vrij spelen, zoals het is genoemd. De jongens gingen voetballen en hebben knotshockey gespeeld. Ise was helemaal onder de indruk van de mascottedans. Op het moment dat de kinderen dachten dat de dag vol verrassingen er op zat, konden ze bij vertrek nog een cadeautje grabbelen uit de grabbelton. Met rode wangetjes en een glimlach van oor tot oor stapten ze bij hun ouders achter op de fiets of in de auto. Deze sportmiddag had een absolute funfactor!
 
Begeleiding: ***
Vanuit de AH Sportweken en ook van Monkey Moves was er goede begeleiding. Op elk onderdeel stond een instructeur, waardoor de ouders of begeleiders van de kinderen alleen hoefden toe te kijken hoeveel sportplezier de kids beleefden.
 
Gezelligheid: ***
Het is een mooie sportmiddag, waarbij je veel plezier tussen ouder en kind kan beleven. Tussen de activiteiten door kan je even tot rust komen in de sportkantine om een hapje te eten of de dorst te stillen met een drankje. Voor de kids is het extra gezellig om met vriendjes/vriendinnetjes naar deze activiteit te gaan. Voor de ouders ook gezellig om even bij te kletsen.
 
Moeilijkheidsgraad: **
De activiteiten waren op verschillende niveaus ingericht, dus voor de allerkleinsten tot aan de oudere jeugd was er de mogelijkheid om sportplezier te ervaren. De ouders konden ook actief aan de slag bij diverse workshops of sportlessen.