Wielrennen

In Utrecht zijn 6 wielerverenigingen. Deze verenigingen bieden activiteiten aan in alle facetten van de fietssport: van toerfietsen tot wedstrijd rijden en  van mountainbike tot BMX. Kijk voor meer informatie over het aanbod op de websites van de wielerverenigingen:

Naast de activiteiten van de wielerverenigingen is er meer wat Utrecht maakt tot bruisende wielerstad. Zo beschikt Utrecht met de Nedereindse Berg over een afwisselend parkoers met een maximale lengte van 2.200 meter en 18 meter hoogteverschil. Sommige verenigingen gebruiken de Nedereindse Berg ook als thuisbasis. Ook zijn er twee jaarlijks terugkerende wielerevenementen in Utrecht: de toertocht Classico Giro Utrecht en de internationale elite- en beloftewedstrijd de Ronde van Midden-Nederland. De wielrenverenigingen zijn verenigd in de stichting Ronde van de Maliebaan. Deze stichting organiseert jaarlijks de Utrechtse Wielerweek.

Wilt u meer informatie over het netwerk wielrennen? Neem dan contact op met Bas Vriens via b.vriens@sportutrecht.nl, of bel naar (030) 284 07 70.