Energiemonitoring

Sportclubs kunnen energie besparen door hun verbruik te monitoren. Dit geeft zicht op de momenten waarop het verbruik hoger is dan verwacht en waarop er wellicht verspilling optreedt. Één van de tools waarmee je dat kunt doen is Energie Manager Online. De tool is ontwikkeld voor bedrijven, scholen en zorginstellingen en is ook geschikt voor sportclubs. Een slimme meter is noodzakelijk voor het automatisch inlezen van de data. 

Kosten
De kosten voor een abonnement op Energie Manager Online bedragen €75,- exclusief btw per jaar, voor één aansluiting (gas en elektriciteit). Aanmelden kan door de opdrachtbevestiging in te vullen, te ondertekenen, te scannen en te sturen naar zakelijk@energiemanageronline.nl. Als er meerdere aansluitingen zijn, kost het abonnement €150,- exclusief btw per jaar. Vul dan de opdrachtbevestiging voor een extra aansluiting in. Zie ook http://zakelijk.energiemanageronline.nl/.

Heeft je sportclub nog geen slimme meter, kijk dan op Stedin om te checken of deze gratis geplaatst kan worden en plan gelijk een afspraak in. Als de sportclub nog niet aan de beurt is, kost het in de regel niet meer dan €75,- om de slimme meter te laten plaatsen.

Inzicht
De tool geeft inzicht in het verbruik per dag (elke 15 minuten), per week, per maand, 90 dagen, per jaar via grafieken en/of tabellen. De rode doelstellingslijn geeft ‘feedback’ op basis van het historisch verbruik dat je zelf hebt ingevoerd, gecombineerd met weerdata van de eigen regio. De doelstellingslijnen voor feedback zijn nog niet optimaal voor sportclubs, want ze zijn niet toegespitst op de pieken die optreden door veldverlichting. Zie hieronder 4 printscreens van ULTC Iduna. VSU Energie heeft contact met Energie Manager Online om de feedback en onderlinge vergelijking voor sportclubs te verbeteren.


Dashboard


Gas 90 dagen
 


Elektra 24 uur


Elektra 90 dagen

Zonnepanelen
In geval van zonnepanelen kunnen opbrengst en prestaties inzichtelijk gemaakt worden met behulp van een brutoproductiemeter met pulse en een tool om de data door te geven.

Kosten

  • brutoproductiemeter: tussen 25 en 60 euro
  • tool voor uitlezen: circa 125 euro
  • plaatsing: tussen de 20 en 50 euro         

Klik hier voor de tool van Leiderdorp Instruments voor uitlezen: P1 reader + pulsingang en een RF LAN interface. Neem voor vragen contact op met 
sales@LeiderdorpInstruments.nl.

Brutoproductiemeter met pulse:

Vragen?
Neem contact op met Irene Mobach, i.mobach@sportutrecht.nl of (030) 284 07 78.