Beweegmaatjes

Utrechtse verenigingen zetten zich in voor werving Beweegmaatjes!

Sporten of bewegen met iemand die daarbij een steuntje in de rug nodig heeft? Beweegmaatjes voorziet in deze vraag! VSU en Harten voor sport werken samen binnen dit initiatief.

Er zijn behoorlijk wat mensen die iets aan sporten of bewegen willen doen maar dit niet alleen kunnen of een drempel ervaren om hieraan te beginnen. In veel gevallen zouden deze mensen graag samen met een ander willen beginnen aan een sport of beweegactiviteit. Het initiatief Beweegmaatjes koppelt deze mensen aan een maatje om samen te sporten of bewegen.

Een beweegmaatje is iemand die elke maand, tweewekelijks of wekelijks een uurtje met iemand gaat bewegen. Het gaat om laagdrempelige activiteiten als wandelen, fietsen, fitness of zwemmen. Ingewikkeld is het niet; wil je beweegmaatje worden? Meld je dan individueel aan via Beweegmaatjes. Na aanmelding wordt contact opgenomen voor een intake en verdere informatie.

Inmiddels hebben meerdere Utrechtse verenigingen dit initiatief omarmt en informeren zij hun leden. Hiervoor is een toolkit beschikbaar met promotiemateriaal als flyers en  folders beschikbaar. Wil je als vereniging Beweegmaatjes ook promoten binnen je vereniging, neem dan contact op via beweegmaatjes@sportutrecht.nl en vraag de toolkit aan!