Werkwijze

Energieadvies
Sportclubs uit Utrecht kunnen nog steeds meedoen met de gratis energiescan. Bij deelnemende verenigingen wordt een scan uitgevoerd die energiebesparende maatregelen in beeld brengt. Normaal gesproken kost een dergelijke scan tussen de 500 en 1.500 euro, maar vanuit VSU Energie is het gratis. De scan wordt uitgevoerd door Klimaatroute, een partij die tevens werkt met alle grote energiemaatschappijen en grote gemeenten in Nederland. 
 
Traject
De resultaten van de scan worden gezamenlijk besproken door VSU Energie, Klimaatroute en de vereniging. De scan brengt de mogelijkheden met betrekking tot verduurzaming in beeld, maar de vereniging bepaalt uiteindelijk welke maatregelen zij wil implementeren. Nadat de vereniging heeft besloten op welke maatregelen zij wil inzetten en wat hierbij de prioriteiten zijn, wordt er samen met VSU Energie gekeken welke ondersteuning hierbij nodig is.
 
Ondersteuning
We kunnen bijvoorbeeld subsidieaanvragen indienen, verenigingen in contact brengen met producenten en installateurs en met name bij grotere investeringen kunnen we ondersteunen door het uitwerken van de financiering.  
 
Samen zonnepanelen en LED inkopen
VSU Energie inventariseert welke verenigingen willen overgaan tot de plaatsing van zonnepanelen en het installeren van LED-veldverlichting. De tweede ronde zonnepanelen is weer gestart, maar clubs kunnen zich nog aanmelden. Er kunnen zich nog verenigingen aanmelden. Bij het eerste zoncollectief met 10 sportclubs en 2000 zonnepanelen, zijn goede resultaten geboekt met  de prijs-kwaliteit-verhouding en de garantievoorwaarden. U kunt zich aanmelden voor het volgende collectief voor zonnepanelen.   
Voor led veldverlichting zal eerst een gezamenlijke uitvraag gedaan worden. Vervolgens kijken we of er gezamenlijke voorkeuren uitrollen. Dan kunnen we afspraken maken over prijs, kwaliteit en voorwaarden.
 
Organisatie
VSU Energie is het gezicht naar de sportvereniging. Andere partners binnen het project zijn:
 

                                  
                                

 

Voor vragen en ondersteuning,  neem contact op met Irene Mobach via i.mobach@sportutrecht.nl of (030) 284 07 78.