a

Opleidingen en trainingen

Er zijn vele goede opleidingen en trainingen voor clubs beschikbaar, zowel fysiek als online. Thema’s waar de opleidingen zich o.a. tot richten zijn; sportplezier, anti-discriminatie en racisme, een club voor iedereen, speciale doelgroepen, cultuur & normbepaling, bewustwording, en inclusief coachen.

Om de beste opleiding of training te vinden is het handig om te bedenken voor wie je het graag wil organiseren. Wil je trainers wat bijscholen? De spelers? Of bijvoorbeeld de ouders? De sportclubadviseur kijkt vervolgens graag met jullie mee naar een passende opleiding of training.

Kosten – Veel opleidingen en trainingen vallen onder het landelijk sportakkoord en zijn daarom gratis of vragen een kleinere bijdragen van de club. Hierbij kan er ook gekeken worden naar het Sportakkoord Support om eventuele kosten te dekken.

Onze club is van iedereen (OCIVI) – Het OCIVI programma is opgericht vanuit NOC*NSF en biedt één van de vele ondersteuningsmogelijkheden binnen ‘iedereen kan meedoen’. Binnen het programma “Onze club is van iedereen” worden clubs en sportaanbieders versterkt op het gebied van inclusie en diversiteit aan de hand van trajectbegeleiding en verschillende interventies. Hierin streven zij naar een omgeving waarin iedereen zich niet alleen welkom voelt, maar ook op zijn gemak, fijn en veilig. Dat betekent dat we willen dat iedereen, ongeacht achtergrond, kan genieten van sport. Of het nu gaat om godsdienst, levensovertuiging, politieke voorkeur, ras, geslacht, seksuele gerichtheid, culturele achtergrond, leeftijd of andere kenmerken.

Wil je graag meer informatie ontvangen over het OCIVI programma, bezoek dat de onderstaande link.

OCIVI Interventies

Aanvraagroute OCIVI

Heb je vragen over dit onderwerp?

Amber Dors
06 34 48 05 32
Mail mij