Je bekijkt nu: Home » Sport- en beweegloket Utrecht is gestart!
a

De laatste update over het sport- en beweegloket Utrecht dateert van februari 2024. Tijdens de Sportprijs bundelden toen diverse organisaties die allemaal sportclub- ondersteuning bieden zoals sportbonden, de Rabobank, het Platform Ondernemende Sportaanbieders, diverse sociale partners en SportUtrecht de krachten om het sport- en beweegloket Utrecht op te zetten, zodat sportclubs nog beter ondersteund kunnen worden.

Inmiddels is het sport- en beweegloket gestart, nadat bovengenoemde partijen afspraken hebben gemaakt in de vorm van een convenant. Het doel van het sport- en beweegloket is om effectievere en beter gecoördineerde ondersteuning aan sportclubs te kunnen bieden. Voor jou als club verandert er niet veel, want het aanspreekpunt blijft gewoon hetzelfde. Zodra de vraag binnenkomt bij een van de loketpartners, vindt nóg betere en snellere afstemming plaats zodat sportclubs nog beter geholpen worden. Het convenant is inmiddels ondertekend door bovengenoemde loketpartners. Tijdens de 030 Sport Meet-up op woensdag 2 oktober werden door de Gemeente Utrecht, NOC*NSF en SportUtrecht de laatste handtekeningen geplaatst en was de lancering van het sport- en beweegloket Utrecht officieel een feit. Het sport- en beweegloket wordt de komende maanden uitgebreid met meer sportbonden en partijen die zich bezighouden met clubondersteuning in Utrecht.

De komende periode werkt SportUtrecht aan de werkwijze van het loket, volgens de afspraken uit het convenant. Daarnaast wordt een netwerk rondom het sport- en beweegloket Utrecht opgezet waar diverse partners die een bijdrage kunnen leveren aan de ondersteuning van sportclubs. Daarover later meer.  

Patrick Bruggeman
06 12 93 23 31
Mail mij
Eline Jongerius
06 20 73 36 79
Mail mij